Aktiviteter

Eggedal med sine 3500 hytter er en av landets største hyttekommuner (Sigdal) og er blitt meget attraktivt blant annet for sine praktfulle fjellområder og korte kjøreavstand fra Oslo og andre Østlandsbyer. 

Vinteraktiviteter
Sigdal kommune har en rekke oppkjørte skiløyper som blir organisert av Eggedal utmarkslag. Et stort nettverk av maskinpreparerte løyper går mot Høgevarde, Gråfjell, Reinsjøfjell og Norefjell. Høgevarde (1460moh.) er et fint mål for turen. Her får man kjøpt kaffe, vafler osv. Løypenettet er avmerket på turkartene Sigdal og Rollag og Norefjell- Eggedal fra Statens kartverk. Du kan lese mer om løypenettet her.

Hver Palmesøndag går flere tusen skiløpere ”Holmevassløpet” mellom Haglebu og Tempelseter. Dette er et turrenn for ”alle” på ca. 26 kilometer.

Alpint: Det er kun 5 min. kjøring til alpinbakken på Haglebu med varmestue, kafeteria og fjellstuer med lokal tradisjonsrik mat. Hvordan forholdene er i alpinbakken akkurat nå kan du finne ut ved å klikke på webkamera.

Ønskes det større alpinsenter er det kun 30-45 min. kjøring til både Norefjell og Nesbyen alpinsenter.

Sommeraktiviteter
Sigdal kommune har et stort antall merkede turstier i varierende terreng og lengde. Fjellpartiene er varierte med et utall av fiskevann, multemyrer samt høyfjellsterreng fra 850 til 1460 moh. Turstiene er merket av på kartene Sigdal og Rollag, samt Norefjell-Eggedal fra Statens Kartverk.

Sykkelstier fra Haglebu til Norefjell er nær forestående.

Fiske: Det er en rekke fiskevann i Sigdal som det selges fiskekort i. Du får opp listen over de 16 fiskekortområdene i Sigdal ved å klikke her.

Småviltjakt: Mange grunneiere i Sigdal leier ut småviltjakt på sine eiendommer. I tillegg selger Sigdal og Eggedal Jeger og Fiskerforening jaktkort i Trillemarka. Jaktkortene er forbeholdt medlemmer av foreningen.

Storviltjakt: Det er jakt på elg, hjort, villrein og rådyr i Sigdal. Elgjakta drives i stor utstrekning av grunneierne. Det samme gjelder hjortejakta. Eggedal Utmarkslag selger jaktkort på Villrein, men grunneierne har fortrinnsrett også til denne jakta. Rådyrjakt leies ut av de enkelte grunneierne. Mer informasjon om både små- og storviltjakt fåes her.

Dagsutflukter
Det finnes også mange andre muligheter rundt om i nærmiljøet. Vi kan nevne Vassfaret Bjørnepark på Flå, EKT Langedrag i Numedal og Blaafarveverket i Åmot.